czwartek, 27 września 2012
Makowiec RAW
Składniki (na tortownice o średnicy 20-22 cm):
Sposób przyrządzenia:
sobota, 08 września 2012
Tort z kiwi - raw
Składniki (na tortownicę o średnicy 22 cm):
Sposób przyrządzenia: Daktyle namoczyć w wodzie lub soku pomarańczowym na ok. 2 h. Następnie jeśli wchłonęły cały płyn rozgnieść je i połączyć z 3 łyżkami wiórków kokosowych (jeśli pozostał płyn można go odlać lub poczekać aż się wchłonie). Daktyle z wiórkami kokosowymi wyrabiamy na plastyczną masę. Tortownicę posypujemy wiórkami, a następnie wykładamy warstwą daktylową, która stanowi spód ciasta. Na spodzie układamy kolejno warstwy pokrojonych w plastry kiwi i co najmniej co drugą warstwę posypujemy wiórkami i rodzynkami, co zapewni nam wciągnięcie nadmiaru wilgoci i utrzymanie konsystencji ciasta, którą łatwo będzie kroić. Wierzch dekorujemy wg uznania, wstawiamy do lodówki na ok. 1 h. Gotowe do pałaszowania! |
Archiwum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |