Kotleciki z farszu sojowego i ziemniaków

SKŁADNIKI
- suchy farsz sojowy ca 130 g
- 6 szt. ugotowanych ziemniaków
- połówka cebuli
- niewielka garstka zielonej pietruszki
- gałka muszkatołowa, pieprz, sól, curry, cayenne pieprz
- płatki owsiane do obtoczenia kotlecików
- oliwa do smażenia
WYKONANIE
- Farsz ugotować w wodzie z bulionem warzywnym, następnie odcedzić na sitku, a dużą płaską łyżką można wycisnąć jak najwięcej wody z farszu.
- Ziemniaki ugotować i ostudzić, a następnie rozdrobnić widelcem na niezbyt gładką masę.
- Cebulę usmażyć na lekko żółto.
- Natkę pietruszki drobno posiekać.
- Wszystkie składniki wraz z przyprawami wymieszać szybko.
- Formować kotleciki i obtaczać w płatkach owsianych.
- Smażyć na średnim ogniu, aż nabiorą złocistego koloru.
- Podawać z surówką.
